Beschadigde rolluiken herstellen? Bel nu ROMASS voor een snelle oplossing 078/484996

Rolluiken krijgen het zwaar te verduren, waardoor er schade kan ontstaan. Hierbij kan gedacht worden aan, hevige regenbuien, windstoten, sneeuw hagel en de felle zon. Wanneer er schade is ontstaan aan het rolluik kan deze in veel gevallen nog hersteld worden. Het rolluik hoeft niet direct vervangen te worden voor een nieuw exemplaar. Het herstellen van een rolluik kan een lastige klus zijn en daarom adviseren we altijd een om specialist uit de regio in te schakelen. Een handige klusjesman of technieker kunnen vaak in een korte tijd het probleem oplossen zonder gevaarlijke situaties te creëren.

Tips om rolluiken te onderhouden

Het aanschaffen van rolluiken is een best wel grote uitgave. Om ervoor te zorgen dat de waardevolle investering van je huis zo lang mogelijk goed functioneert, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Wanneer je een nieuwe auto aanschaft, zorg je er ook voor dat deze goed onderhouden en schoon blijft. Het voordeel van goed onderhoud is dat de levensduur wordt verlengd en dat de kans op een storing verkleind wordt. Dit geldt ook voor rolluiken. Hieronder vind je een aantal tips hoe je zelf ervoor kunt zorgen dat je rolluiken goed onderhouden blijven.

Hou je rolluiken schoon

Een veel voorkomend probleem aan een rolluik is het vastlopen van de lamellen of het niet goed sluiten van de lamellen. Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door een opeenhoping van vuil en stof. Door regen en wind kan er vuil komen op de lamellen die door het openen en sluiten in de rolluik bak. Om te voorkomen dat er teveel vuil tussen de lamellen en rolluik bak komt te zitten, is ons advies om regelmatig het rolluik schoon te maken. Het luik kan schoongemaakt worden met een sponsje, water en zeep.

Vermijd kleverige smeermiddelen

De geleiders van een rolluik zorgen ervoor dat de lamellen soepel bewegen. Om te voorkomen dat de lamellen niet klem komen te zitten is het belangrijk dat alles soepel blijft lopen. Vaak wordt er dan gedacht om smeermiddelen te gebruiken, maar smeermiddelen trekken vaak vuil aan wat er weer voor zorgt dat het rolluik niet meer soepel opent en sluit. Mocht je toch smeermiddelen willen gebruiken is ons advies om siliconenvrij smeermiddel te gebruiken.

Let op het achterlaten van spullen op vensterbanken of op de grond

Helaas komt het nog geregeld voor dat een rolluik vast loopt omdat er spullen onder liggen. Dit is natuurlijk erg zonde en het kan voor grote probleem zorgen. Wanneer het rolluik aan het sluiten is en er staat nog iets onder, kan het ervoor zorgen dat het luik kapot gaat en er een dure herstelling nodig is om het te maken.

Ervaren rolluiken firma

Mocht je. toch onverhoopt problemen krijgen met je elektrisch bedienbare rolluiken, is het verstandig om een ervaren rolluiken firma in te schakelen. Wij hebben alvast wat research gedaan en zijn op ROMASS uitgekomen. ROMASS is een rolluiken firma met meer dan 20 jaar ervaring. Ze hebben techniekers in heel België, waardoor er altijd een specialist in de buurt is. ROMASS beschikt over universele onderdelen waardoor ze alle merken en typen rolluiken kunnen herstellen.

Wil je meer te weten komen over ROMASS? Neem dan een kijkje op www.romass.be of neem telefonisch contact op via 078/484996.