De gaming mode in Windows 10

Ondertussen zijn de meesten onder ons reeds overgestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Maar hierbij moet ik onmiddellijk melden dat gamers nog wel eens durven achter blijven op het oude getrouwe Windows 7, omdat ze weten dat dit vlot werkt, en daardoor dus liever voor zekerheid gaan wanneer het op gamen aankomt. Als computer hersteller kan ik in dit korte artikel zeer goed nieuws meegeven voor deze tak van computer gebruikers.

W10 gaming mode

In de eerst volgende grote update van Microsoft Windows 10 is er namelijk een game mode voorzien. Het grote voordeel hiervan is dat de kracht van de computer in deze modus heel gemakkelijk geconfigureerd wordt op de 3D- en gaming performance. Uiteraard zijn bij deze instellingen ook heel wat snufjes voorzien, zoals bijvoorbeeld dat het heel eenvoudig mogelijk zal worden om uw gaming sessie door te streamen naar uw xbox of online. Of zelfs de mogelijkheid krijgt om uw sessie op te nemen, om eventueel later te kunnen herbekijken.

Natuurlijk kan je niet verwachten dat uw computer in deze modus plots hele zware games zal kunnen draaien, zonder dat hij hier hardwarematig op voorzien is natuurlijk. Het belangrijkste onderdeel in een degelijke gaming computer is en blijft nog steeds de grafische kaart.

Al kan ik wel nog eens benadrukken dat de gaming mode in Windows 10 wel degelijk alle krachten zal bundelen dat uw computer ter beschikking heeft om uw gaming ervaring tot het hoogst mogelijke niveau te tillen. Indien hier nog vragen over zijn, kunt u zich steeds naar uw vertrouwde computer hersteller wenden.

Tagged ,