Detachering maakt uw bedrijf flexibel

Je zou kunnen zeggen dat detacheren het nieuwe werken is. Voor iedere professional is werken volgens detachering een ideale methode om een leuke klus te klaren. Waarom? Omdat je feitelijk in loondienst van het detacheringsbureau komt. Hierdoor heb je niet het probleem dat je als zelfstandige zou hebben. Denk hierbij aan risico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je bent werknemer in dus heb je bescherming en kan je aanspraak maken op voorzieningen zoals bijvoorbeeld de werkloosheidswet indien dat onverhoopt noodzakelijk is. Dus arbeidsrechtelijk gezien heb je nergens omkijken naar. Dat is een hele zorg minder. Verder geeft het werken via detachering jou de mogelijkheid om je expertise in te zetten bij verschillende bedrijven. Nooit saai, dus.

Het voordeel van detachering

Het detacheringsbureau neemt feitelijk alle risico’s op zich. Zowel de werkgever als de werknemer kunnen zich richten op de te klaren klus. Geen personele- en administratieve rompslomp. Ook hoeft een werkgever niet uitgebreid te gaan werven. Dat spaart kosten en tijd. Het detacheringsbureau kan geschikte kandidaten aanbieden. Daarna is het voor de werkgever een kwestie van de beste voor de klus kiezen. Het detacheringsbureau zal wel voor het kunnen opvangen van de risico’s een wat hoger uurloon vragen. Dat is logisch aangezien werkgever én werknemer geen enkel risico lopen. Het is daarmee heel goed mogelijk dat de gedetacheerde duurder is dan een vaste werknemer. Maar zet daar de voordelen tegen af en je ziet al snel dat de weegschaal naar het positieve doorslaat: detacheren is een oplossing!

Op momenten dat het nodig is werkt detachering goed

Natuurlijk is het niet zo dat werkgever zijn vaste krachten inwisselt voor alleen maar gedetacheerden. Daar blijft ten eerste een organisatie niet op drijven want een organisatie vaart wel bij verbinding. Daarnaast is het niet handig wanneer steeds nieuwe mensen ingewerkt moeten worden. Een gedetacheerde inhuren is slechts logisch wanneer het een tijdelijke situatie betreft. Bijvoorbeeld bij een specifieke opdracht binnen het bedrijf of bij vervanging van een langdurige zieke.

detachering

Tagged ,