Doorverwijzing bij de tandarts

Bij een bezoek aan de tandarts kan het zijn dat u verrast wordt over de staat van uw gebit, deze kan dan slechter of beter zijn dan verwacht. In deze gevallen zal de tandarts gaan bekijken het meest geschikt is voor u en zo dus het beste programma op kan stellen om de tanden te verbeteren of te behouden. Dit kan redelijk wat tijd in beslag gaan nemen omdat u misschien doorverwezen moet worden naar bijvoorbeeld een kaakchirurg. Deze kan u dan gaan behandelen voor verschillende kwaaltjes. Zij zullen ervoor zorgen dat de rotte tanden worden getrokken, ook kunnen zij de verstandskies trekken.

 

Het is daarom van belang dat u regelmatig een bezoek brengt aan de tandarts. Iedereen weet die natuurlijk wel, het wordt echter niet altijd in praktijk gebracht. De tandarts zal u ook altijd aanraden om in ieder geval eenmaal per half jaar te komen omdat de tandarts het beste met u en uw gebit voor heeft. Het is daarom erg zonde om uw mooie gebit te verwaarlozen. Wees blij met het gebit dat u gekregen heeft en verzorg deze ook goed. U moet er namelijk uw hele leven mee zien te doen.

 

Om de tandzorg beter te krijgen kun je dus verschillende dingen laten doen en zelf uitvoeren. Zorg er altijd voor dat je goed je tanden poetst, hiermee voorkom je natuurlijk dat de kwaliteit van je gebit achteruit gaat. Ook kan het eten van verschillende soorten voedsel en het drinken van bepaalde dranken ervoor zorgen dat de tanden gaan verkleuren. Vooral het drinken van koffie, rode wijn, thee of frisdrank is erg slecht. Daarnaast is roken ook funest voor de tanden. Het kan zijn dat dit de tanden aantast en er dan ook een extractie kies nodig is. Hierna kun je ervoor kiezen om een implantaat kies te nemen.