Drinkwater of niet? |Loodgieter Centrale Den Haag

Water zuiveren en water behandelen
Water dat via de waterleiding je huis binnen komt, is niet altijd vrij van kalk, vuil of andere onzuiverheden. Het plaatsen van een filter achter de watermeter kan voorkomen dat roestdeeltjes, zand of vuil je waterleiding verstoppen of beschadigen. Met een waterverzachter kun je voorkomen dat kranen en leidingen worden aangetast door kalk. Maar wanneer is het nu eigenlijk nodig om je water te zuiveren of te behandelen?

Hard of zacht water

Al het drinkwater bevat kalk en wanneer het gehalte aan kalk laag is (zacht water), vormt dat geen probleem. Maar, wanneer het kalkgehalte hoog is (hard water), kan zich kalksteen vormen. Dit kan water-gebruikende machines, zoals koffiezetapparaten, wasmachines en vaatwassers, beschadigen waardoor ze verstopt raken of kapot gaan. In dat geval is het aan te raden om een waterverzachter te gebruiken. Er zijn verschillende systemen te verkrijgen.

Waterverzachters

De meest gebruikte techniek op het gebied van waterverzachting is de ionenuitwisseling. Kunstharsen in een reservoir vangen calciumionen uit het water op en verwisselen deze tegen natriumionen uit het hars. Hierdoor wordt het water zachter. Je kunt ook antikalksystemen met elektromagneten gebruiken, die zorgen dat de kalk zich niet meer afzet of waterzuiveraars, die het water zuiveren tot de kwaliteit van flessenwater.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Loodgieter Centrale Den Haag