Hulp met scheiding van tafel en bed

Scheiding van tafel en bed? Over het algemeen komt het niet heel vaak meer voor, maar sommige mensen kiezen ervoor om te scheiding van tafel en bed. Maar wat houdt zo’n scheiding dan precies is? Waarin verschilt het eigenlijk met een standaard scheiding? En waarom zou u voor zo’n scheiding kiezen? Als u kiest voor een echtscheiding van tafel en bed moet u allerlei dingen regelen zoals bij een normale scheiding. Partneralimentatie, of bepalen wie de voogdij krijgt over de kinderen bijvoorbeeld. Formeel gezien bent u echter nog getrouwd. Dit klinkt natuurlijk nog een beetje vaag, dus lees hieronder verder zodat ik het u wat beter kan uitleggen.

Scheiding van tafel en bed, hoe het werkt

Bij deze vorm van scheiden gaat u financieel gezien in ieder geval weer jullie eigen weg. Maar voor de wet is uw huwelijk nog geldig. Er zijn nog maar weinig mensen die hier het nut van in zien, voor sommigen onder ons is het echter heel prettig! Stel bijvoorbeeld voor dat u volgens uw geloofsovertuigingen niet officieel mag scheiden, maar wel graag uit elkaar wilt? Of als u alleen om financiële redenen wilt scheiden. Dan is een scheiding van tafel en bed de perfecte keuze! U moet echter op uw hoede zijn, want ondanks dat u wettelijk nog samen bent kunt u alsnog problemen krijgen tijdens het maken van afspraken!

Hulp met de scheiding

Dergelijke scheidingen hoeven dus niet vlekkeloos te verlopen. Het verschil met een gebruikelijke scheiding is immers niet zo groot. Er kunnen net zo goed ruzies of andere conflicten ontstaan die in de rechtszaal uitgevochten moeten worden. Misschien is het daarom een idee om hulp in te zoeken van iemand die kan bemiddelen. Zo weet u zeker dat niks de mist in gaat. U kunt deze hulp gemakkelijk en snel aanvragen door even contact op te nemen via de links die u hier ziet. Als u meer wilt weten over bijvoorbeeld het aanvragen van een scheiding van tafel en bed wijs ik u weer op de linkjes.

Tagged , , ,