Eikenhouten vloerplanken

De vloer bepaalt het aanzien van je woonkamer

Wanneer je een kamer binnenstapt dan valt de vloer vaak het eerste op. De rest van de inrichting is daar vaak op aangepast. De vloer wordt vaak ook als eerste gelegd. Als die eenmaal ligt bepalen de bewoners welke meubels daar het beste bij passen. Wil je een vloer van hout, dan kun je kiezen uit allerlei soorten hout. Diverse soorten en kleuren zijn beschikbaar. Je kunt je keuze afstemmen op je persoonlijke voorkeur, maar ook op bijvoorbeeld de lichtinval in een vertrek. Is er weinig lichtinval dan kun je dat compenseren met een lichte vloer. Staat de zon er direct op dan kan een donkere vloer ook heel mooi zijn.

Eikenhouten vloeren gaan jarenlang mee

Eikenhout is één van de hardste houtsoorten die er zijn. Kies je voor een vloer met eikenhouten vloerplanken dan koop je een vloer die vele tientallen jaren en wellicht zelfs een leven lang mee zal gaan. Je kunt kiezen uit diverse bewerkingsprocessen. Het hout kan worden geschuurd of gelakt of met een beschermende olielaag worden ingesmeerd. Dit bepaalt voor een deel ook de kleur van het hout. De vloer kan onder invloed van zonlicht ook nog van kleur veranderen. Dit zijn aspecten waarmee je rekening moet houden bij het uitzoeken van de vloer voor de desbetreffende ruimte.

Een eiken vloer is mooi en warm

Een vloer van eikenhout is niet alleen erg mooi, het is ook nog eens warm en comfortabel. De vloer houdt de warmte goed vast en zorgt dus voor comfort in de ruimte. Je zult dan ook om meerdere redenen veel plezier hebben van je vloer van eikenhout.