Ga een Pluimhortensia of Hortensia Annabelle kopen en krijg groeigarantie

U kunt een Pluimhortensia of Hortensia Annabelle vaak kopen bij een kwekerij. De gemiddelde kwekerij biedt een groot aantal planten en bomen aan. De Hortensia is een van de meest gekweekte plantensoorten bij kwekerijen. Er zijn vele soorten die van oorsprong met name groeien in Amerika, China en Japan. Nadat ze ontdekt werden, werden ze massaal gekweekt op kwekerijen over de hele wereld, zo ook in Nederland. Het zijn wintergroene en bladverliezende struiken die op verschillende manieren bloeien. De meeste Hortensia planten bloeien op bolvormige wijze. De Pluimhortensia en Hortensia Annabelle behoren tot de bekendere soorten. Als u een van deze planten koopt, kunt u bij bepaalde kwekerijen groeigarantie krijgen. U bent er zeker van dat ze goed groeien.

Hortensia Annabelle of Pluimhortensia kopen bij kwekerij

De Hortensia Annabelle, wordt officieel de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ genoemd. Deze plant heeft lichtgroene bladeren en witte en limoengroene bloemen, die bolvormig bloeien. De bloem groeit prima in de volle zon, zolang deze voldoende water krijgt. U kunt de Hortensia Annabelle kopen bij een kwekerij. Een alternatief voor de Hortensia Annabelle is de Pluimhortensia. Deze wordt ook wel de Hydrangea paniculata ‘Limelight’ genoemd. De naam Pluimhortensia heeft deze hortensia gekregen omdat het grote witte en groene bloempluimen heeft. In het najaar kleuren deze bloemen roze.  Ook de Pluimhortensia kunt u kopen bij een kwekerij.

Groeigarantie op de Hortensia Annabelle of Pluimhortensia

Als u de Hortensia Annabelle of Pluimhortensia wilt kopen, is het belangrijk dat deze vervolgens voor langere tijd groeien en bloeien. Daarom bieden steeds meer kwekerijen tegenwoordig een groeigarantie. U krijgt de garantie dat de planten die u gekocht heeft, voor bepaalde tijd zullen groeien nadat u ze (volgens de plantinstructies) geplant heeft. Als de planten na de aangegeven periode geen leven meer vertonen, kunt u een beroep doen op de groeigarantie. Daarbij zijn er wel bepaalde zaken waar ook de kwekerij geen controle over heeft, zoals schade door extreme weersomstandigheden of door ziekten en/of plagen. In deze gevallen geldt de groeigarantie niet. Verder zal een Hortensia Annabelle of Pluimhortensia kopen steeds vaker gecombineerd worden met een groeigarantie en dus kunt u uw geld terugkrijgen of een nieuwe plant ontvangen.

Tagged , , , , ,