Geen APK keuring uitgevoerd in Helmond? De gevolgen kunnen groot zijn

De APK keuring, die u onder andere bij een garage in Helmond, kunt laten uitvoeren, is wettelijk verplicht in heel Europa. De keuring geeft inzicht in te technische staat van uw auto en geeft zo aan of deze een bedreiging voor de verkeersveiligheid vormt. Nieuwe auto’s dienen eens in de zoveel jaar gekeurd te worden en oudere auto’s moeten verplicht ieder jaar een APK keuring ondergaan, bijvoorbeeld in Helmond. Het is belangrijk de APK keuring op tijd ui te laten voeren. Anders kunt u bijvoorbeeld in de problemen komen wanneer u autoschade veroorzaakt in Helmond.

Wat gebeurt er bij autoschade in Helmond?

Iedere autobestuurder doet er goed aan een autoverzekering af te sluiten. Hiervoor dient hij of zij in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook moet een auto recent nog een APK keuring hebben gehad, bijvoorbeeld in Helmond. Wanneer dat niet het geval is en u veroorzaak autoschade in Helmond, kan de verzekeraar de dekking volledig opschorten. Schade aan uw eigen auto zal in deze gevallen altijd op uzelf worden verhaald en niet verzekerd worden. Wanneer u een andere auto beschadigd, zal deze schade vaak wel vergoed worden. Als echter blijkt dat de autoschade specifiek is ontstaan doordat u niet tijdig een APK keuring in Helmond heeft laten uitvoeren, is de kans groot dat de verzekeraar de autoschade niet zal vergoeden. U moet dan zelf opdraaien voor alle kosten. Dit kan een flinke kostenpost worden en dient te allen tijde voorkomen te worden.

Vergeet nooit een APK keuring in Helmond

Het moge duidelijk zijn dat een tijdige APK keuring veel ellende kan voorkomen na autoschade in Helmond. Wacht daarom niet langer en laat binnenkort nog een APK keuring uitvoeren. Zo kunt u op tijd ingrijpen als uw auto mankementen heeft en voorkomt u problemen met uw autoverzekering bij autoschade.

Tagged , , , , ,