Gratis Netflix en Spotify

Veel mensen zijn dol op Netflix. Het is een uitstekende manier om met name series te volgen. En natuurlijk heeft Netflix ook films. Het aanbod is best interessant maar het heeft een aantal nadelen. En die nadelen gaan alleen maar toenemen lijkt het.

Netflix krijg heftige concurrentie

Nu Amazone met Prime komt en Disney en Apple ook een eigen videodienst starten, gaat Netflix het moeilijk krijgen. Netflix koopt films en series in. Ze moeten betalen om content te mogen streamen naar hun klanten. Maar die films en series zijn behoorlijk prijzig. Concurrenten die nu serieus aan de weg aan het timmeren zijn, zullen steeds vaker meer bieden voor de rechten op een film of serie. Wat Netflix kan uitzenden zal afnemen. Disney begon een jaar geleden al. Het bleek dat ze een eigen video dienst wilden starten, dus haalden ze alle Disney films en series weg van Netflix. Helaas zal dat steeds vaker gebeuren. En films en series zullen verdeeld zijn over vele verschillende video diensten. Om film a te zien heb je dan Netflix nodig, om serie b te zien moet je dan bij Apple zijn, etc. Om te kunnen kiezen uit vele duizenden films, moet je dan lid zijn van 3 tot 5 verschillende video diensten. En niet veel mensen zien dat zitten. Ze verschaffen zichzelf gratis usenet toegang om te downloaden via spotweb en soortgelijke methodes.

Spotify voor films

Spotify is in het leven geroepen om piracy tegen te gaan. Geef mensen toegang tot muziek. Willen ze gratis toegang dan worden ze geconfronteerd met wat reclames. En, als ze geen reclames willen en wat extra mogelijkheden dan betalen ze maandelijks een klein bedrag. Veel mensen, wereldwijd, zijn dol op Spotify. Mensen downloaden nog maar zelden illegaal muziek. Waarom zouden ze, ze gaan naar Spotify Youtube, zetten een kanaal aan en luisteren naar een compleet album. Dat zou eigenlijk ook moeten gebeuren met films en series. Helaas gebeurd het tegenovergestelde, waardoor mensen juist gaan downloaden uit illegale bron. En, dat is best zonde want waarschijnlijk zouden veel mensen graag een redelijk bedrag betalen om toegang te krijgen tot de nieuwste films en series.