Hoe kan je gemakkelijk uit de veilige modus van Windows geraken?

Men gaat de veilige modus van Windows gebruiken om problemen te herstellen. Maar, eens de problemen hersteld zijn, of de betreffende diagnose werd gemaakt, is het natuurlijk de bedoeling om terug in de normale modus van Windows te geraken.

veilige-modus

Hier stelt zich voor sommige mensen echter een probleem; dat men niet meer uit de veilige modus van Windows geraakt. In dit korte artikel probeer ik dit euvel voor u op te lossen.

Ik ga er evenwel vanuit dat je ondertussen reeds beschikt over de nieuwste versie van Microsoft Windows, dewelke momenteel Windows 10 is. Wanneer u twijfels hebt of u wel zeker alles juist zal doen geef ik u evenwel de raad mee toch vooraf eens kort contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.

De snelste manieren om uit de veilige modus van Windows te geraken zijn de volgende; echter zijn er meerdere mogelijkheden dan dit, maar ik geef in dit artikel de twee meest gemakkelijke methodes.

 1. Tik op uw toetsenbord de Windows toets + R, vervolgens typ je msconfig en druk je op enter.
  1. Dit zal systeemconfiguratie openen.
  2. Vervolgens klik je op de tab “computer opstarten” bovenaan, en vink je “opstarten in veilige modus” af.
  3. Vervolgens zal – nadat je bevestigd hebt – Windows vragen of je opnieuw wil opstarten, wat je uiteraard doet.
  4. Wanneer Windows terug opgestart is, zal je u terug in de normale Windows omgeving bevinden.
 2. Een tweede methode om de Systeemconfiguratie te vinden is de volgende:
  1. In windows 10 kan je het startmenu open klikken, door er 1x op te klikken, wat veel mensen echter niet weten is dat je hier rechtstreeks in kan typen, dus met andere woorden, kan je het startmenu als zoekfunctie gebruiken.
  2. Na het open klikken van het start menu, typ je eenvoudig eveneens: mconfig, waarna systeemconfiguratie eveneens zal openen.
  3. Vervolgens ga je verder vanaf punt c zoals hierboven beschreven.

Wanneer je na het lezen van dit korte artikel alsnog problemen hebt met de Veilige modus van Windows, of het probleem waarvoor u in veilige modus raakte werd niet opgelost? Dan verwijs ik u heel graag door naar een ervaren computer hersteller.

Tagged , ,