Kindermatrasbeschermers

Je kan met kindermatrasbeschermers de nodige maatregelen treffen om te voorkomen dat een matras snel achteruit gaat door het dagelijks gebruik van jouw kind. Het zorgt voor een eenvoudige wijze van het verschonen van een kinderbed door preventief vuil en vocht weg te vangen wat er makkelijk uitgewassen kan worden. Matrasbeschermers vormen overigens een uitstekende bescherming tegen wrijving en beweging. Ook is het mogelijk om een keuze te maken tussen waterdichte en gewone moltons. En als laatste is er nog kinderbedtextiel te vinden met noppen wat matrassen juist aan de onderkant weet te beschermen.

Voor iedere leeftijd is er passend kinderbeddengoed te krijgen. Zo kan men hoezen krijgen van verschillende formaten die elk in een bijpassend ledikant of kinderbed hoort. Men kan overigens kiezen uit een van de vele beschikbare merken. Op onze website kan men ons hele aanbod aan matrasbeschermers voor kinderbedden vinden.

Goede materialen

Een belangrijk eigenschap van een kindermatrasbeschermer is dat het uit goede materialen bestaat. Een zo’n uitermate geschikte stof is molton, wat vervaardigd is van verruwd katoen. Deze stof heeft een zeer hoog absorptievermogen en neemt vocht en vuil gemakkelijk op waardoor dit niet verder in het matras terechtkomt. Vanwege de dikte van het materiaal kan een dergelijke matrasbeschermer ook nog eens een oplossing bieden tegen slijtage door beweging. Men kan verder kiezen uit de reguliere katoenen producten, maar ook uit rekbare matrasbeschermers die tevens uit een deel polyester bestaan. Een molton plateau is overigens geschikt om als beschermlaag dienst te doen voor peutermatrassen. Hiervan zijn ook grotere hoeslakens verkrijgbaar. En verder zijn er geheel waterdichte molton matrasbeschermers die een ademende PU-laag hebben.

Voorkom schuiven

Men kan schuiven van het matras voorkomen middels kindermatrasbeschermers die beschikken over noppen. Deze hoezen worden onder het matras gedaan om te zorgen dat er geen verschuiving optreedt ten opzichte van het kinderbed. Dit is daarom geschikt om slijtage onder aan het matras te verhinderen. Tevens zorgen deze matrasbeschermers dat huisstofmijt een minder groot effect heeft.