Een loopbaancoach maakt een verschil

Ben je zoekende in de wereld van banen, beroepen en bedrijven? Heb je je baan verloren en oriënteer je je op de arbeidsmarkt en jouw kansen daarin, of ben je misschien je huidige werk zat en toe aan iets nieuws, iets heel anders? Of wellicht heb je beperkingen waar je voorheen niet mee te maken had en stuurt deze nieuwe situatie jou in de mogelijkheden maar weet je niet goed hoe daarmee om te gaan. Hoe leg je de link tussen wat je kan, wat je wil en wat mogelijk is? In dit soort gevallen is het soms handig om begeleid te worden door een loopbaancoach. De loopbaancoach kan je helpen inzicht te krijgen in je loopbaanvragen waardoor jij makkelijker de antwoorden weet te vinden. Een coach bij deze ingewikkelde materie is geen overbodige luxe en een goede investering. Het is fijn om in je oriëntatieproces en zoekperiode begeleid te worden door iemand die verstand van zaken heeft. Zo kan je een lange weg naar nieuw werk inkorten.

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach vraagt, luistert, diept uit, geeft opdrachten, weet de juiste – op de situatie gerichte – methodieken toe te passen, schroomt niet om waar nodig te confronteren, houdt een spiegel voor, kan indien nodig doorverwijzen naar een andere expert en gaat een stukje met jou op in deze fase van je leven. Natuurlijk wordt er van jou in dit proces inzet verwacht, en vergis je niet; het kost aardig wat tijd, energie en goede wil.

Wat past jou?

Misschien lijkt het een luxe om een loopbaancoach in te schakelen, maar iedereen wil het liefst werken in een passende baan, een passend beroep of in de juiste omgeving. Bedenk dat veel van je tijd in het leven op gaat aan werk en daarmee heeft werk een prominente plaats in ons leven. Net als onze gezondheid is fijn en passend werk een voorwaarde voor ons levensgeluk. Wie wil daar nou niet in investeren? Mocht je opzoek zijn naar een loopbaancoach in de regio van Zwolle. Dan kan ik loopbaancoach Zwolle aanraden, raadpleeg één van de linkjes in deze blog voor een gratis loopbaanconsult.

Tagged , , , , ,