Mindfulness wat houdt het in?

Mindfulness, je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het eigenlijk precies en wat houdt het in? In deze blog lichten wij toe wat mindfulness precies is en waar de trainingen goed voor zijn. Mindfulness helpt je tegen piekeren, dat je minder stress ervaart en effectiever werkt en eigenlijk lekkerder in je vel zit. Normaal heb je al een hele planning in je hoofd, nu ga ik  schoonmaken, daarna boodschappen doen en als ik dat dan weer gedaan heb ga ik even langs mijn moeder. Met mindfulness leef je in het heden, alles wat je later moet doen laat je vallen. 

Mindfulness training help bij stress

Mindfulness training is een goede training als je veel gestrest bent, het is eigenlijk een hele toegankelijke vorm van meditatie. Met een training ga je begeleide aandachts- en concentratie oefeningen doen, bewegingsoefeningen en zit en loopmeditatie. Ook worden er eigen ervaringen besproken. Een aantal voordelen van mindfulness zijn dat het stress verlagend is, het maakt je productiever, je gaat meer van het leven genieten, je leert van de kleine dingen in het leven te genieten, en in elke situatie iets ‘mooi’ te herkennen. Iedereen kan het zichzelf aanleren maar je moet er natuurlijk wel voor openstaan. Wees niet bang voor de mening van anderen. Een training duurt acht weken waarbij je iedere week 2,5 uur bij elkaar komt, groepen bestaan maximaal uit 10 deelnemers.

Meer informatie over mindfulness

Zelf heb ik ook een aantal keer meegedaan met een training in Deventer en het is me erg goed bevallen! Ik leef nu met veel minder stress, en ben ook niet meer aan het plannen wat ik in een dag allemaal wel niet moet doen. Ook is het fijn dat je in een groep zit en eigen ervaringen kan delen. Wil je meer weten over mindfulness en een training in bijvoorbeeld Deventer? Zoek dan met behulp van het internet naar mindfulness Deventer.

 

mindfulness Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *