Onderhoud automatische deuren

Waarom onderhoud aan automatische deuren?

De Europese norm NEN EN 14341+A2 stelt de verplichting om automatisch aangedreven bedrijfsdeuren minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Ook om aan de Arbowetgeving en de CE-keuring te voldoen zijn onderhoudsbeurten vereist. Veel bedrijven weten echter niet dat ze wettelijk verplicht zijn om automatische deuren te onderhouden. Echter is dit van essentieel belang om niet alleen de veiligheid van je werknemers te handhaven, maar ook om de bedrijfsprocessen te waarborgen.

Wat wordt verstaan onder automatische deuren?

Onder automatische deuren vallen alle types en merken bedrijfsdeuren, vouwhefdeuren, overheaddeuren, industriedeuren en roldeuren met een elektrische aandrijving. De norm NEN-EN 14341+A2 bepaald de veiligheids- en prestatie-eisen voor deuren, hekken en slagbomen die zich binnen het bereik van persoonsgebieden bevinden. De norm is van toepassing op zowel industriële deuren als bedrijfsdeuren waarvan de belangrijkste functie het verlengen van doorgang is aan goederen en voertuigen begeleid of aangedreven door personen in industriële, commerciële en residentiële gebouwen. In de norm NEN-EN 14341+A2 is gesteld welke onderdelen van de installaties gekeurd en onderhouden dienen te worden.

De onderhoudscontracten van ROMASS Business bieden jaarlijkse onderhoudsbeurten en keuringen waardoor je automatische deuren altijd goed werken en je altijd aan de normen voldoet.

Waarom ROMASS Business?

ROMASS Business is al meer dan 20 jaar de reparatie en onderhoudsspecialist van alle merken en types automatische deuren en docksystemen. De monteurs zijn professioneel opgeleid en worden elk half jaar bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Onze monteurs beschikken naast over de juiste kennis ook over een ruime voorraad van reserve onderdelen van alle merken deuren in hun servicebus. Defecte of versleten onderdelen kunnen direct op locatie worden vervangen. Hierbij kan je denken aan een defecte looprol, versleten staalkabel of een onderloopbeveiliging die niet meer werkt. Indien je een onderhoudscontract heeft afgesloten bij ROMASS Business kan je gebruik maken van onze storingsdienst. Indien je een storing hebt aan een automatische deur staat er binnen 2 uur een monteur op locatie om de storing te verhelpen. We beschikken over een uitgebreid netwerk van servicemonteurs die gepositioneerd zijn in heel Nederland. Hierdoor is er altijd een monteur bij jou in de buurt.

Wilt je meer informatie over onze diensten. Via onze website kan je een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met een van onze adviseurs. Wij helpen je graag verder.