Mindfulness wat is het?

Op een gegeven moment zal iedereen het wel eens merken: hoe ongeloofelijk druk we zijn. Hoe je vaak ’s avonds thuis op de bank neer ploft en eigenlijk helemaal geen zin meer hebt om iets te doen, terwijl je weet dat er nog heel veel gedaan moet worden. Of je bent op dat moment alweer bezig met wat we allemaal nog moeten gaan doen morgen of overmorgen. Vraagt jezelf hierdoor ook wel eens af of je eigenlijk nog wel ervan kunt genieten wat je nu hebt en of je nog wel een moment van rust kunt hebben? Stop dit moet anders… Gelukkig kan het ook anders, namelijk met mindfulness.

Wat is mindfulness?

Veel mensen zullen zich in de bovenstaande inleiding herkennen. Want dat is nu eenmaal hoe wij tegenwoordig door het leven gaan. Druk, druk en nog eens druk. Zonder stil te staan bij die momenten die er toe doen. Gelukkig is er daar tegen nu wat nieuws. Mindfulness, het leven in het nu. Je gooit al die gedachten aan wat je morgen en/of overmorgen moet gaan doen overboord en leert te genieten van het heden. Van die dingen waar je normaal helemaal niet bij stilstond, leer je nu te genieten.

De effecten van mindfulness

Mindfulness brengt heel veel positieve resultaten met zich mee. Zo zorgt het er voor dat je je beter gaat voelen en je minder zorgen maakt over dingen die nog gaan gebeuren. Het heeft ook positieve effect voor op je werk: zo zorgt het ervoor dat je minder gestresst bent (wat natuurlijk altijd al fijn is), en werk je efficiënter. Ook op ziektes/ depressies heeft het een goed resultaat. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een verminderde kans op terugval bij depressies is. Dit komt vooral doordat je alle vervelende gedachten leert te aanvaarden en ze leert los te laten door je op andere dingen te focussen. Lijkt je dit wel wat? Meld je dan aan bij mindfulness Deventer.

mindfulness