Opzoek naar de beste poorten service in België? Schakel dan ROMASS in

Een kijkje achter de schermen bij de poorten service firma ROMASS

Natuurlijk is het fijn, wanneer je poort, overheadpoort, rolluik of toegangspoort defect is, dat deze snel hersteld kan worden. Maar hoe gaat het maken van poorten allemaal in zijn werk? Lees hier hoe het er achter de schermen bij de poortenherstel- en onderhoudsfirma ROMASS aan toe gaat.

De start: wanneer er een online afspraak gemaakt wordt om defecte poorten te maken

 • Wanneer je het online formulier hebt ingevuld met je persoonsgegevens en het probleem met je poort hebt beschreven om een afspraak te maken, komt er een email binnen bij de afdeling planning van ROMASS. De medewerkers nemen nauwkeurig alle gegevens door (wat is er kapot, wat zijn de voorkeursdagen, waar moet de technieker naar toe).
 • Vervolgens wordt de afspraak ingepland op een tijdstip dat zo snel mogelijk is, waarbij uiteraard rekening gehouden wordt met de doorgegeven voorkeursdagen.
 • Daarna word je gebeld om de afspraak definitief te maken. Je hebt dan nog de mogelijkheid om, indien nodig, een ander tijdstip of een andere datum af te spreken.

Voordat de afspraak plaats vindt

 • De datum en tijd voor de herstelling staan nu vast. De technieker krijgt op de ochtend van de afspraak te horen naar welke adressen hij die dag zal gaan.
 • Onze techniekers hebben een eigen servicebus, die vol zit met specialistisch gereedschap en onderdelen voor alle soorten en merken poorten.

Deze voorraad wordt altijd op peil gehouden. Wanneer een technieker de dag ervoor bepaalde onderdelen gebruikt heeft, zal hij deze aanvullen voordat hij op pad gaat. Zo kan hij ervoor zorgen, dat hij in maar liefst 95 % van alle gevallen de storing direct ter plaatse op kan lossen!

 • De planning geeft ook door wat het probleem is (aan de hand van wat jij hebt aangegeven in het online aanvraagformulier). Hoe beter jij hebt omschreven wat de storing inhoudt, hoe beter de technieker voorbereid is en hoe sneller hij het probleem op kan lossen.

Tijdens de afspraak

 • Onze technieker zal er vervolgens voor zorgen, dat hij op het afgesproken tijdstip ter plaatse is. Mocht er onverhoopt wat vertraging zijn, dan belt hij je natuurlijk op om te laten weten dat hij wat later komt. Wanneer hij er is, laat jij laat hem zien waar de deur, het rolluik of het hek zich bevindt. Natuurlijk hoort hij graag uitgebreid wat het probleem is en wat je misschien zelf al hebt gedaan om het te verhelpen.
 • In veel gevallen is het aan te raden om de directe omgeving vrij te maken van obstakels, zodat de ROMASS technieker makkelijk overal bij kan. Houd er daarbij ook rekening mee, dat er soms een ladder geplaatst moet worden.
 • Zoals vermeld, beschikt de technieker over een bus (zijn mobiele werkplaats). Als het benodigde onderdeel toch niet op voorraad is of wanneer er een onderdeel speciaal op maat gemaakt moet worden, kun je dat via de monteur bestellen. Er zal daarna een nieuwe afspraak gemaakt worden om het onderdeel op een later tijdstip te installeren.
 • Wanneer er groot (en/of duur) materiaal gebruikt moet worden, zal de monteur met je overleggen. Deze materialen hebben een vaste prijs, die de technieker altijd aan je doorgeeft. De keuze is daarna aan jou of je de materialen wel of niet wilt afnemen.
 • Als er kleine materialen gebruikt worden, zoals schroeven en olie, dan rekent de technieker een vast tarief per bezoek. Welke onderdelen nodig zijn, verschilt per situatie, storing, merk, type en gewicht van de poort.

Aan het einde van de afspraak

 • Wanneer je poorten, luikken of hekken hersteld zijn, maakt de technieker meteen de rekening op. Deze ontvang je automatisch via email. Hij is in het bezit van een mobiel pinautomaat. Je kunt direct de kosten van het bezoek van de monteur door middel van PIN te betalen. Kun je of wil je niet per PIN betalen, dan wordt er door onze financiële afdeling een speciale factuur gemaakt. Je kunt dan per bankoverschrijving betalen. Let op: omdat dit extra werk met zich meebrengt, zullen hier wel kosten aan verbonden zijn.
 • De technieker zal de kapotte of vervangen onderdelen niet meenemen. Daarvoor is hij namelijk niet bevoegd. De betreffende onderdelen zullen bij jou achterblijven en je zult zelf voor het afvoeren ervan moeten zorgen.

Na de afspraak

 • Nadat de technieker van ROMASS klaar is, gaat hij naar het volgende adres. Of naar huis (onze monteurs werken van 07:00 tot 17:00 uur).
 • Heb je na afloop een vraag, vul dan ons online contactformulier in. Omschrijf je vraag of probleem zo uitgebreid mogelijk en voeg indien gewenst een foto bij. De klantenservice zal je aanvraag doorzetten naar de afdeling administratie. Zij zoeken het voor je uit en zullen je zo snel mogelijk antwoorden.
 • Wanneer je onverhoopt aanspraak wilt maken op onze garantie, dan kun je ook daarvoor een verzoek in te dienen via het contactformulier. Onze klantenservice neemt het in behandeling en neemt bijvoorbeeld contact op met fabrikanten of onze leveranciers. Uiteraard zullen zij alles zo goed mogelijk uitzoeken en je zo snel mogelijk laten weten wat de bevindingen zijn.

Mocht je na dit kijkje in onze keuken meer informatie willen, kijk dan op onze website www.romass.be