Scheiden of blijven; je zal maar voor de keuze staan

Je worstelt met het dilemma ‘scheiden of blijven’. En dat is een pittig dilemma. Niemand die je kan vertellen wat je moet doen en in je hoofd blijft het maar malen. Wat nu te doen? Je zult op onderzoek uit moeten. In je hoofd lost het zich niet op maar in gesprek uiteindelijk wel. Maak kenbaar aan je partner waarmee je zit en waarover je nadenkt. Want wat het ook wordt; je partner is altijd partij. Je hebt hem of haar nodig bij elke beslissing. En hopelijk opent een dialoog de deur naar de oplossing. Hoe moeilijk ook; je eerste stap is toch echt het inlichten van je partner over de bedenkingen die bij jou spelen.

Scheiden of blijven, wat valt er nog te redden

In gesprek komen jullie er uiteindelijk achter of er voldoende aanknopingspunten zijn om toch te kiezen voor het huwelijk. Dat betekent dat er werk aan de winkel is en dat dingen moeten veranderen. Er moet gewerkt worden aan de relatie en aan jullie zelf. Maar misschien is dat station al wel gepasseerd er bevinden jullie je in een volgende fase. Als alles al geprobeerd is maar niets heeft geholpen dan kan het zijn dat een scheiding aanvragen toch de overgebleven optie is. Besluiten jullie toch een scheiding aan te vragen dan is het zaak om hulp te zoeken bij het doorlopen van de procedure. Hulp die waarschijnlijk welkom is want jullie hebben al zo veel geprobeerd.

Het besluit: toch een scheiding aanvragen

Als jullie hebben besloten om te scheiden zullen jullie de scheiding moeten aanvragen. Het snelst en minst kostbaar is om dat via een mediator te regelen. Een mediator zorgt ervoor dat het hele scheidingsproces zo vlot mogelijk verloopt. Alles in goed overleg met beide partners. Een mediator is onpartijdig en heeft het beste met jullie voor.

scheiden of blijven