Scheiding van tafel en bed? Wat houdt dat nou eigenlijk in?

Scheiding van tafel en bed? Wat houdt dat nou eigenlijk in? Wat zijn de voordelen? En hoe kunt u een scheiding van tafel en bed regelen? Een scheiding van tafel en bed heeft veel weg van een reguliere scheiding. Er zijn echter wel een paar zaken die maken dat het verschil er is. U bent namelijk formeel nog wel gescheiden als u van tafel en bed gaat scheiden, maar verder zijn er veel dingen hetzelfde. Sommige mensen hebben een goede reden om te kiezen voor een dergelijke scheiding. Hieronder ga ik proberen u het beter uit te leggen. En hopelijk heeft u anders wat aan de links die hier in dit artikel gezet zijn!

Scheiding van tafel en bed

Veel mensen weten eigenlijk niet precies wat zo’n scheiding nou anders maakt dan een “normale” scheiding. Terwijl er eigenlijk maar één belangrijke zaak echt verschilt: u bent voor de wet bij scheiden van tafel en bed nog getrouwd. Voor de rest krijgt u wel te maken met het betalen van alimentatie, het opstellen van een ouderschapsplan (als er al kinderen zijn), verdeling van de goederen etc. Maar waarom gaan mensen dan niet gewoon scheiden? Nou, vanwege geloofsovertuigingen bijvoorbeeld. Of omdat het financieel gezien gunstiger ligt. Daarbij is deze vorm van scheiden sneller in gang te zetter dan de standaard echtscheiding.

Scheiding aanvragen

Wilt u een scheiding aanvragen? Deze procedure is identiek aan de normale scheidingsprocedure. Dit betekent dat er een advocaat geregeld moet worden die uw aanvraag kan indienen bij de rechtbank. Als deze aanvraag wordt geaccepteerd kunt u beginnen aan deze vorm van scheiding. Klik op de links om meer te komen weten of contact op te nemen met iemand die u kan begeleiden tijdens het uit elkaar gaan van tafel en bed. Vergeet niet, u kunt daarna altijd nog officieel het huwelijk uit stappen als u wilt!

Tagged , , , ,