Sta jij wel eens stil bij de dingen die je doet? Mindfulness helpt hierbij!

Sta jij wel eens stil bij de dingen die je doet, bij wat je voelt, proeft, hoort of ziet? En als je iemand aanraakt, ben je dan met je gevoel bij die ander of dwalen je gedachten af naar andere zaken die belangrijker lijken?  Het is een kunst om met je aandacht in het nu te zijn. Je zou misschien denken van niet want het lijkt logisch dat je nadenkt over waar je mee bezig bent. Maar schijn bedriegt. Soms heb je kilometers gereden zonder het door te hebben. Er zijn mensen die praten zonder zich daar bewust van te zijn. Of herken je misschien de situatie dat je je bord hebt leeg gegeten zonder dat je iets geproefd hebt? Waarom doen we dat? We moeten zo veel, er wordt aan alle kanten verwacht dat we veel tegelijk kunnen; opvoeden, werken, huishouden, sociaal doen of vakantie houden. We werken ons drie keer in de rondte en voor we het weten worden we geleefd. In deze blog lichten wij mindfulness toe en wat dit voor jou kan betekenen.

Even aan jezelf denken met mindfulness

Bij langdurige overbelasting kunnen allerlei psychische of fysieke klachten ontstaan. Depressiviteit ligt op de loer en een blijvend gevoel van onbehagen is een vaak gehoorde klacht. Wat is de oplossing? Mindfulness kan helpen. In een meestal 8 bijeenkomsten durende groepstraining leer je weer je aandacht te sturen naar datgene waarmee je bezig bent. Het resultaat is verbluffend. Bij consequent volhouden ontstaan een minder gespannen lichaam en geest. Er komt ruimte voor rust en ontspanning en de meeste mensen krijgen weer energie en zin in het leven. Zeer waardevol dus.

Wacht niet langer, neem contact op!

Mindfulness Deventer biedt u een passende training. Er is jarenlange ervaring en ze weten precies welke problematiek wel of niet geschikt is voor mindfulness. Geen onzin maar effectiviteit met resultaat. Neem eens vrijblijvend contact op met mindfulness Deventer en hoor wat zij u kunnen bieden!

Tagged , ,