Tips om met de Chinese cultuur om te gaan in China

Als je een reis naar China overweegt zijn er veel dingen om in overweging te nemen. Je zult bijvoorbeeld bij een betrouwbare reisorganisatie moeten boeken om niet het risico te lopen dat je reis in de soep loopt. Enkele van die betrouwbare reisbureaus zijn Djoser en Koning Aap en Djoser ervaringen en Koning Aap ervaringen vind je genoeg op internet. Ook moet je begrijpen dat de Chinese cultuur heel anders is dan de Nederlandse cultuur en om daarmee om te gaan hebben we vandaag vijf tips verzameld die daarbij helpen.

 

  • Chinees straateten is heerlijk en het is overal. Bij het kiezen van welke aanbieder je wilt kopen, moet je goed controleren waar de lokale bevolking aan het dineren is. Als je een wachtrij ziet, is die plek waarschijnlijk een veilige gok.
  • De Chinezen gebruiken geen zakdoeken en tissues om hun neus te snuiten, maar spuwen in plaats daarvan. Hoewel dit een beetje confronteren kan zijn wanneer je China voor het eerst bezoekt, zijn zij juist op dezelfde manier beledigt als ze ons onze neus zien snuiten in een zakdoek.
  • China is een drukke plaats en de lokale bevolking is gewend geraakt aan een veel kleinere persoonlijke ruimte dan we gewend zijn in het westen. Wees niet verbaasd als je wordt geduwd als je in de rij staat- het is gewoon een deel van de Chinese cultuur.
  • De Chinezen houden ervan om foto’s te maken en het zal je niet verbazen als een local een geniepige foto van je probeert te maken of zelfs naar je toekomt om een foto met je te maken. Net als in de meeste andere landen loont het altijd om toestemming te vragen voordat je een persoon of een overheidsgebouw fotografeert.
  • Chinese obers en serveersters zijn niet zo proactief als je gewend bent, dus wees niet bang om je handen omhoog te gooien als je service wilt. Houd er ook rekening mee dat conventionele westerse service moeilijk te verkrijgen is. Wees niet verbaasd als je voorgerecht, hoofdgerecht en dessert allemaal tegelijk arriveren, terwijl je vriend nog steeds op zijn eerste gerecht wacht.