De perfecte werkplek

Voor elke doe-het-zelver is het heel belangrijk om een goede werkplek te hebben. Een goede werkplek is essentieel om goed te kunnen werken. Een goede werkplek is namelijk ordelijk en je kunt overal makkelijk bij. Als je je eigen schuurtje wil omtoveren tot perfecte werkplek dan geven we je in dit artikel enkele handige tips voor de inrichting.

 

Alles in de buurt

Je moet er eerst voor zorgen dat je alle gereedschap in huis hebt die je nodig hebt. Denk hierbij aan een boormachine, een schroevendraaier of een hamer. In elke schuur is het ook extreem handig om genoeg schroeven, bouten en moeren te hebben. Vervolgens moet je alles op een overzichtelijke manier bewaren. Wij hanteren een kleurcodesysteem. Elk bakje geef je dan een andere kleur. Zo weet je dat de slotbouten in het groene bakje liggen en de lasmoeren in het blauwe bakje.

 

Ruimte creëren

Je moet je werkplaats inrichten, terwijl je goed nadenkt over de ruimte. Op deze manier richt je je werkplaats overzichtelijker in en er is er meer plek om te doe-het-zelven. Op deze twee manier kun je eenvoudig je werkplek ruimtelijk inrichten;

  • De muur. Sla spijkers in de muur waaraan je je gereedschap kunt ophangen of hang bakjes aan de muur waar je bouten en moeren in kunt doen. Dit kun je eenvoudig zelf doen, maar je kunt natuurlijk ook een speciaal opbergrek kopen om aan de wand te bevestigen.
  • Het plafond. Het plafond is een plek die vaak niet volledig wordt benut in een werkplaats. Als je regenpijpen aan je plafond hangt, kun je daar houten latten in bewaren. Je kunt ook rails aan het plafond hangen waar je boxen tussen kan hangen. Dit zorgt ervoor dat er minder vloer- en dus werkoppervlak wordt gebruikt en meer ruimte is altijd fijn op een werkplek.