Tips & tricks om op de loterij te spelen

Iedereen droomt ervan de loterij te winnen en er zijn dus ook een heleboel mensen die daarvoor elke week meespelen. De loterij is en blijft een kansspel, de kans dat je wint is gewoon een kwestie van geluk. Het heeft niets te maken met inzicht of talent. Toch gaan mensen vaak de loterij vergelijken om te zien bij welke loterij hun winkans het hoogst is. Ook zijn er allerlei tips & tricks om het geluk een handje te helpen en je winkans te verhogen, we bespreken ze hier!

De Nationale Postcode loterij heeft naast de 12 maandelijkse trekkingen jaarlijks ook 2 extra trekkingen. Daarbij kan je de prijs die op je winnende lot valt verdubbelen met de Straatprijsverdubbelaar voor €1 extra per lot.

Bij de Bankgiroloterij worden er 14 trekkingen per jaar georganiseerd en zijn er speelkansen te winnen, daarmee kan je later met een extra lotnummer een keer gratis meespelen. Dan maak je dus ook extra kans op het winnen van een prijs.

Bij de Staatsloterij is het mogelijk een straat van 10 loten te kopen met opeenvolgende eindcijfers, dan win je sowieso iets. Voor wie dat te duur is, is er ook de mogelijkheid een straat van eenvijfde loten te kopen. Dan betaal je maar eenvijfde van de prijd, maar kan je ook maar eenvijfde van de prijs winnen als je het winnende lot hebt.

Dayzers laat je meespelen met meerdere datums, dan kies je zelf datums die Dayzers dan automatisch met 3 letters aanvult. Een andere optie is meedere loten kopen voor één datum.

Een tip is om bij het kiezen van je nummers niet te doen wat anderen doen. Sommige mensen spelen bijvoorbeeld altijd met de voorbeeldnummers van het Lotto-logo. De kans is groot dat meerdere mensen dat doen. Beter is om iets te doen wat niet voordehandliggend is, zo moet je je mogelijke winst niet met veel mensen delen.