Verzorgen van een kerstboom

Het duurt misschien nog even, maar voordat je het weer staan de feestdagen weer voor de deur. Het is nooit te vroeg om je alweer op de volgende kerst te verheugen. Voor veel mensen zijn deze dagen dan ook het hoogtepunt van het jaar: iedereen wilt deze dagen lekker samen zijn met familie en genieten van heerlijk zelfgemaakt eten. Een traditie die veel mensen tijdens deze dagen kennen, is de kerstboom. De een heeft thuis een kunstkerstboom met lampjes staan die hij ieder jaar weer tevoorschijn tovert en de ander heeft liever een echte dennenboom thuis staan. Samen versier je dan de kerstboom en dan is je huis helemaal compleet. Wanneer je een echte boom aanschaft, is het natuurlijk zaak om deze zo lang mogelijk mooi te houden. Het is toch zonde als je boom al helemaal uitgevallen is voordat de kerst is aangebroken. Wanneer je de boom goed verzorgt, kun je hem nog wel een mand lang mooi houden. In dit artikel geef ik je tips over hoe je de boom zo lang mogelijk mooi houdt.

 

De eerste tip is om een gezonde boom uit te zoeken. Het beste is om een boom te kopen die speciaal voor jou wordt afgehakt. Op deze manier is de boom zo vers mogelijk. Kijk er ook naar of de boom die je wilt kopen niet al heel veel bruine naalden heeft. Dat betekent namelijk dat hij bijna dood is.

 

Wanneer je de boom hebt, moet je er zelf nog twee centimeter aan de onderkant vanaf zagen. Dit zorgt ervoor dat de boom meer water op kan nemen. Zet hem hierna zo snel mogelijk in het water zodat hij gelijk gevoed wordt. Geef de boom in het begin ruim drie liter water. Vul daarna dagelijks ongeveer een liter bij.

 

Wanneer je dit allemaal te veel werk vindt, kun je er ook voor kiezen om een kant en klare kerstboom te kopen.