Besparing hybride warmtepomp

Ben je op zoek naar de beste hybride warmtepomp voor jouw woning? Dit is een goed moment. De overheid heeft namelijk bepaald dat Nederland aardgasvrij de toekomst tegemoet gaat. Het is zelfs zo rigoureus aangepakt dat de nieuwbouwwoningen die vanaf 1 juli wordt opgeleverd niet meer aan het gasnet zitten aangesloten. Dit mag allen nog maar bij woningen die voor 1 juli de vergunning voor gas hebben aangevraagd. Dit is al heel snel. Zorg er dus voor de dat goed bent voorbereid op de transitie naar meer duurzame methodes van verwarmen. De cv-ketel is ondertussen echt verleden tijd aan het worden. En de warmtepomp gaat de komende jaren een grote rol spelen.

 

De reden van deze transitie is niet alleen de problematiek die de gaswinning veroorzaakt in de provincie Groningen, maar ook de uitstoot van Co2 die het verbranden van het aardgas met zich meebrengt.

 

Zonder gas gaat er uiteraard een hoop veranderen in je woning. Dat is onvermijdelijk. Je kunt om te beginnen niet meer koken op een gasfornuis en je kunt je woning niet meer verwarmen met de cv-ketel. Gelukkig zijn er tal van alternatieven beschikbaar waarmee je vrijwel altijd meer praktisch uit de voeten kunt. Zo kun je uiteraard koken op een inductieplaat. Deze zijn goed te regelen, energiezuinig en bovendien veel veiliger dan een regulier fornuis.

 

Je kunt je huis ook verwarmen zonder gas. Dit kan met een elektrische of hybride warmtepomp. Deze warmtepompen zijn heel anders. De elektrische is volledig elektrisch. De hybride werkt samen met de bestaande cv-installatie. Dit is dus een goede keuze voor tijdens de energie-transitie. Ook de radiatoren blijven werken op dezelfde manier zoals ze dat nu doen.

 

Op de website van Techneco kun je berekenen wat de installatie van een warmtepomp kost. Kijk wat de besparing hybride warmtepomp voor jouw woning is op techneco.nl.