Voldoende mogelijkheden voor kamerhuur in Nijmegen

Kamerhuur in Nijmegen verloopt tegenwoordig zeer gemakkelijk. Ooit was dit echter wel anders. Nog niet zo lang geleden stond Nijmegen bekend als een studentenstad met veel kamernood samen met steden als Amsterdam, Utrecht, Leiden en Delft. Gelukkig heeft Nijmegen het tij weten te keren. Het aantal studenten groeit, maar er zijn niet langer te weinig kamers. Er is voor iedere student een plekje te vinden in de stad.

Kamernood in Nederland

Kamernood is altijd al een probleem geweest voor studenten. Bepaalde steden zijn onwijs populair onder studenten en kunnen de vraag naar kamers simpelweg niet aan. Het aanbod is niet groot genoeg voor de vraag. Zeker in Amsterdam heeft men hier veel last van. Daardoor kunnen de huurprijzen enorm stijgen. Verhuurders vragen extreem hoge huurprijzen voor kamers die soms nog geen 10m2 groot zijn. Nijmegen behoorde ooit ook tot de steden waar een groot tekort was aan kamers. Studenten kwamen op een wachtlijst te staan en moesten lang wachten op een geschikte kamer. Wie het heft in eigen handen nam, moest soms vele hospiteeravonden door zien te komen. Hierop is besloten het aanbod van kamers in Nijmegen flink te laten stijgen. Dit heeft geholpen, want de mogelijkheden voor kamerhuur in Nijmegen zijn beter dan ooit.

Maatregelen voor een groter kameraanbod

Hoe heeft de kamerhuur zo kunnen verbeteren in Nijmegen? Dat komt door de bouw van meerdere grote studentencomplexen. In 2014 is men in Nijmegen begonnen met het bouwen van deze grote studentencomplexen. Dit heeft gezorgd voor een explosieve groei in het aantal kamers. Dit zorgt voor meer keuze voor de student en kortere wachttijden bij de kamerhuur in Nijmegen.

Tagged , , , , ,