Wasmachine deur gaat niet open

Er zijn heel veel verschillende problemen die zich kunnen voordoen met een wasmachine. Zo kan deze niet meer centrifugeren, water lekken, herrie maken, simpelweg niet meer starten of kan het zijn dat het deurtje van uw wasmachine niet meer open gaat. Maar wat is nou eigenlijk het probleem als dit gebeurt? En wat is vervolgens de juiste manier om dit probleem, of deze problemen op te lossen? Hier onder staan een x aantal mogelijke oorzaken die kunnen maken dat het deurtje van uw wasmachine niet meer open gaat.

Filterbuis is vies

wasmachine deur gaat niet open scharnieren terugduwenEen verstopte filterbuis kan de oorzaak zijn voor dit probleem. Om deze schoon te maken, is het verstandig als u eerst de wasmachine van de stroom af haalt. Als u dit gedaan heeft, kunt u de filterbuis openen, deze zit onderaan uw wasmachine. Wanneer u het klepje dat onderaan uw wasmachine zit verwijderd, ziet u daar achter de filterbuis zitten. Als u deze opent, komt er waarschijnlijk water uit lopen. Het is handig om iets van een handdoek op de grond te leggen, zodat deze het water kan opvangen. Wanneer al het water is weg gestroomd kut u de objecten die de filterbuis blokkeren verwijderen. Dit kunnen kleine voorwerpen zoals muntjes of aanstekers zijn, maar ook pluisjes, stofjes of plukjes haar zijn. Het is namelijk zo dat uw wasmachine vast kan gaan staan doordat deze objecten klem zitten in de filterbuis. Hierdoor krijgt u het deurtje van uw wasmachine met geen mogelijkheid meer open.
Als u dit heeft gedaan, maar het deurtje nog steeds niet open gaat, belt u dan even met een monteur van de Witgoed Reparatie Centrale. Zij hebben de meest gekwalificeerde wasmachine monteurs van Nederland. In het midden van het land kunt u het beste terecht bij de wasmachine reparatie Utrecht. Voor andere plaatsen in Nederland vindt u ook op de website van de Witgoed Reparatie Centrale de telefoonnummers van lokale witgoedmonteurs bij u in de buurt.