Als je het zelf niet meer kan raadpleeg dan een psycholoog

Het kan iedereen overkomen. Soms heb je wat hulp nodig. Zit je ergens mee en kom je er niet uit? Weet je waar de schoen wringt maar lukt het je niet te veranderen? Zit je met angsten of paniekaanvallen? Heb je een stressvolle gebeurtenis meegemaakt en lukt het niet meer je oude leven op te pakken? Er kan zo veel in je leven gebeuren waardoor je uit evenwicht raakt. Wanneer je merkt dat het je zelf niet meer lukt om de boel weer op de rit te krijgen dan is het zinvol om te praten met anderen. Natuurlijk zijn familie en vrienden hiertoe de eerst gekozen personen maar soms is dat niet genoeg. Als de materie te zwaar of heftig wordt is het goed een psycholoog te raadplegen. Iemand die verstand van zaken heeft en die met wat gezonde afstand jouw situatie kan bekijken en zo nodig beoordelen. Of misschien is het eerst nodig een diagnose te stellen. Dat is sowieso iets wat een naaste niet voor je kan doen.

Er is altijd voor iedereen hulp

Tijd dus om een psycholoog te raadplegen. Iemand die zonder oordeel of vooroordeel jouw verhaal aanhoort. Iemand die jou kan helpen gevoelens en gedachten te ordenen en te sturen waar nodig. Iemand die jou handvatten kan geven om in de toekomst dingen anders te doen. Ook is het mogelijk therapeutisch ondersteund te worden. De psycholoog zal aangeven wat in jouw geval het meest zinvolle en effectieve is. Natuurlijk hou je altijd zelf de regie, dus je hoeft je niet helemaal over te leveren. Jij houdt controle maar je wordt een keer gesteund door iemand die met je meedenkt.

Maak een afspraak met psycholoog Zwolle

Psycholoog Zwolle heeft ruime ervaring in allerlei soorten ondersteuning. Psychische en emotionele problemen, levensvragen of traumaverwerking, angsten of depressie, rouwverwerking of eetproblemen. Met alles kan psycholoog Zwolle je helpen. Laat je helpen en maak een oriënterende afspraak.

Tagged , , ,