Tijd besparen met uitbesteden

De bouw sector is een lastige sector voor ondernemers om ondernemer in te zijn. Dat komt omdat in de bouwsector relatief meer regels zijn dan in de meeste andere sectoren. Ondernemers hebben alleen maar last van deze regels, omdat regels beperkend werken op de bedrijfsvoering van ondernemingen. Hoe minder regels er zijn hoe beter dat dus is.

Naast de normale wetgeving worden bedrijven geacht om zich aan de afspraken uit de CAO te houden. De CAO-bouw is een CAO met meer regels dan de meeste andere CAO’s en is daarom lastiger om in te werken. Een deel van de regels is meer beperkend op de bedrijfsvoering dan dat ze echt nuttig is en zou er daarom helemaal niet moeten zijn. De vele regels maken het daarom lastig voor een ondernemer om het bedrijf te runnen en zouden eigenlijk moeten worden verminderd.

Om het jezelf als ondernemer wat makkelijker te maken, kun je alle dingen waar je zelf niet zoveel vanaf weet en alle dingen die veel tijd kosten uitbesteden. Een groot deel van de administratie kan dan worden doorgeschoven naar een administratiekantoor. Ook kunnen alle juridische zaken worden uitbesteed aan iemand die daar meer van weet. Verder kun je alles wat met het personeel te maken heeft uitbesteden aan een consultant HRM.

Het administratiekantoor doet dan alle dingen waar je als ondernemer anders veel tijd aan kwijt was en doet ook alle dingen waar je niet zoveel vanaf weet. Als je goed afweegt wat je wel en niet uitbesteed, kun je niet allen geld besparen op de bedrijfsvoering maar houdt je ook tijd over die je in andere belangrijkere dingen kan steken. Je bent dan maar één keer tijd kwijt tijdens het uitbesteden en dat is om iemand te zoeken waar je al je werkzaamheden aan kan uitbesteden en kan er wel veel op besparen.