Verschil kunstgras en echt gras

Als u besluit om een nieuwe grasmat in uw tuin te laten leggen, kunt u kiezen uit verschillende soorten. Gaan u voor een echte grasmat, of wilt u toch liever een onderhoudsvriendelijke kunstgrasmat in uw tuin laten leggen? Om uw te helpen bij dit proces hebben we een informatief stukje tekst opgesteld waarbij alle voor-en nadelen van zowel kunstgras als echt gras worden opgesomd. Op deze manier kunt u aan het einde van de rit een keuze maken welke grasmat voor u nou het beste geschikt is.

De voordelen van echt gras zijn natuurlijk dat op het moment dat je in de ochtend de tuin in loopt, je die lekkere frisse geur van vers gras ruikt en je de dauwdruppels nog op de grassprietjes kunt zien zitten. Daarnaast vinden sommige mensen het ook heel leuk om in de tuin te werken en hun echte grasmat te verzorgen. Weet wel dat hier een aantal zaken bij komen kijken die een kunstgras mat niet heeft. Als u kinderen en huisdieren heeft, is de kans groot ze op het gazon willen gaan spelen. Dit is allemaal leuk en aardig, maar weet wel dat op deze manier het gazon goed onderhouden moet worden en dat er goed moet worden ingezaaid om de grasmat mooi en strak te houden.

Verschil kunstgras en echt gras deel 2

In de vorige paragraaf hebben we u uitgelegd wat de voordelen en nadelen zijn van echt gras en hier gaan we verder over de positieve en negatieve punten van kunstgras.

Vroeger was het kunstgras inderdaad van minder goede kwaliteit dan vandaag de dag en kon je het goed onderscheiden van echt gras. Tegenwoordig is dit echter veel minder geworden en is kunstgras nauwelijks nog te onderscheiden van echt gras. Het heeft een veel natuurlijkere uitstraling gekregen. Uitstraling is dus een van de belangrijkste punten als we het hebben over de voordelen van kunstgras. Weet hierbij wel dat de goedkope kunstgrassoorten er nog wel heel nep uit kunnen zien. Je moet wel geld neerleggen om een mooie en goede kunstgrasmat te te kunnen krijgen. Daarnaast is kunstgras natuurlijk een stuk onderhoudsvriendelijker dan echt gras en je hoeft er vrijwel niets aan de doen. Daarnaast kan kunstgras ook een perfecte oplossing zijn voor mensen die veel last hebben van hooikoorts of allergisch zijn voor gras. Ook is kunstgras vrij van ongedierte.

De nadelen? Dit is toch vaak de prijs. Als je kwalitatief goed kunstgras wilt hebben dat er niet alleen goed uit ziet maar ook nog eens lang meegaat, betaal je vaak een hoge prijs. Het voordeel is dan weer dat je hier wel jaren lang plezier aan beleeft.